Det vi bär under våra kläder har fascinerat människor i alla tider och varierat i stort. I äldre kulturer har det varit brukligt att inte bära några underkläder alls, eller som allra mest ett skynke. I modern tid har dock underkläder tagit en allt större plats, både avseende funktion och som modeaccessoar.

Kärt barn har många namn

En partypingla vid namn Mary Phelps Jacob var den som konstruerade den första moderna behån i början på 1910-talet. Hon patenterade den och sålde inom kort vidare patentet till Warner som gjorde storkovan på denna kvinnliga klädesplagg. Det har dessutom lett till en utveckling av många olika modeller av plagget. Var och en med olika funktion, exempelvis amningsbehå, bralette, balconette, sportbehå med flera. Det finns en modell för varje tillfälle och varje kvinnas unika behov.

Säg det med underkläder

Bekvämlighet och hög komfort är viktiga faktorer när det kommer till underkläder. En annan aspekt av mer privat karaktär är det som underkläder kan uttrycka till exempelvis en partner. Underkläder med ett utmanande snitt sänder ut signaler och lockar till samvaro. Det kan vara spännande att prova nya modeller och färger för att piffa upp vardagen.