När du behöver hjälp med din fastighet kan det vara svårt att veta vart du ska vända dig. Men nu kan du sova om natten igen – vi guidar dig, se det senaste här.

RENOVERA, REPARERA ELLER LÄGGA OM

Innan du bestämmer dig för att lägga om taket så bör du titta på alternativen. Du behöver normalt bara lägga om ett tak i 30-års intervall, så har du ett yngre tak än så behöver du oftast bara reparera (Vi i Villa). Eftersom du gör en investering för framtiden så lönar det sig att tänka igenom projektet. Kanske behöver du en reparation av hela taket eller av ett mindre område, en tak-fix helt enkelt. Men beroende på ålder på ditt hustak kan projektet bli större än så. Utöver att tänka igenom själva yttertaket (grön gräsmatta?), behöver du även fundera på statusen på insidan av taket. Så det kan vara en bra idé att anlita ett proffs innan, eller någon med den kunskapen (Anticimex).

BYGGLOV?

Du behöver kontrollera om du bör ansöka om bygglov i din kommun. Oftast behövs det om du ska ändra utseende på taket, men reglerna kan skilja sig åt mellan kommuner.

Så nu är det bara att räkna igenom din budget, anlita proffs och luta dig tillbaka!