Tack vare att publiceringen av material har blivit allt billigare med på grund av internet och moderna trycktekniker så blir det allt mer vanligt med egna nyhetskällor. Men vilka typer av organisationer använder sig av denna möjligheten och på vilka sätt kan man publicera nyheterna?

nyheter på dator

Bloggar och nyhetssidor

Att starta en företagsblogg är något som allt fler företag finner nyttan av. För företag som riktar sig till konsumenter och ofta uppdaterar sitt utbud kan det vara ett mycket bra sätt att komma ut med nyheter och annan information som är intressant för konsumenten. Inom casinobranschen ser vi just sådana exempel där man annonserar ut de senaste spelen samt eventuella nya erbjudanden direkt till besökarna på sajten.

Medlemstidningar

Medlemstidningar har länge varit ett sätt för föreningar och förbund att komma ut med information till sina medlemmar. Idag är behovet av en fysisk tidning oftast inte lika stort som tidigare, mycket tack vare de digitala alternativen. Istället för att trycka en fysisk tidning så kan nyhetsbrev via mail vara ett bra sätt att komma ut med information till medlemmarna utan någon större kostnad.

Om man däremot hellre vill komma ut i tryck så har även de alternativen förbättrats av modern teknik. Tak vare digitala tryckapparater så är det billigare än någonsin att trycka även små upplagor av tidningar.

Allt mer populärt med video

Bland de senaste sätten att komma ut med sina budskap online är att använda sig av video. Idag går det att utan kostnad publicera video online med hjälp av plattformar som Youtube eller Vimeo.  Även den tekniska utrustningen som behövs för att producera videon blir allt billigare. Till och med mobiltelefonernas kameror har nått en bildkvalité som för många är tillräckligt.