Tänderna är den del av folkhälsan som många har problem med någon gång eller flera gånger i sitt liv. Ofta handlar det om tandvärk och att laga hål som uppstått, samt att fylla roten på döda tänder. Många har dessutom problem med bettet vilket kan påverka en persons hälsa mer än bara till utseendet.

BETTFEL

Visst vill vi alla ha det perfekta leendet med ett perfekt bett och raka tänder. Men det finns fler besvär än utseende när det kommer till bettfel. En person med bettfel kan få huvudvärk på grund av spänningar i käken. Det kan även vara svårare för personen att ta hand om sina tänder när tänderna är sneda, då rester lättare fastnar och det är svårare att avlägsna resterna. Således kan det resultera i en försämrad tandhygien sett till helheten.

KORRIGERA BETTFEL

Idag går det att korrigera bett på två sätt: med tandställning och en så kallad aligner. Det som är unikt med det senare är att den både är billigare och enklare att hantera eftersom den går att ta av och ta på samt är genomskinlig och tunn. Det har ökat möjligheterna för personer med mindre bettfel att kunna korrigera sitt bett. Klicka här och läs mer om hur du kan korrigera ditt bett med en aligner.